Ultra Violet

Случвало ли ви се е да си купите нещо, което много харесвате, но когато излезете, срещате още 10 момичета, облечени с него? За съжаление това е става почти неизбежно, всички пазаруваме от еднакви магазини на масови марки и не би трябвало да се изненадвам, че и други са се спряли на същото нещо. И не, със сигурност няма да се откажа завинаги от ZARA например, но понякога имам нужда от глътка свеж въздух. И почти винаги я намирам при любимите ми Vintage Summer Fashion. Когато през декември реших да експериментирам с тази тяхна туника/рокля изобщо не подозирах, че всъщност съм в крак с последните тенденции 😀 Първоначално изобщо не се възприех в този цвят, но колкото повече се гледах, толкова повече се убеждавах, че това е различното, от което имам нужда.

1

Впоследствие се поразрових и се оказа, че този цвят неслучайно е привлякъл вниманието ми. Лилавото или Ultra Violet, което от института PANTONE определят за цвят на 2018-а, символизира оригиналност, изобретателност и мислене, насочено към бъдещето.

Сложен и съзерцателен, цветът Ultra Violet предлага поглед към мистериите на космоса, интригата на това, което предстои, и откритията отвъд мястото, където сме сега. Обширното и безгранично нощно небе е символ на това, което е възможно и продължава да вдъхновява желанието да преследваме свят, който е отвъд нашия.

Енигматичното лилаво е любимо и на музикални икони като Принс, Дейвид Бауи и Джими Хендрикс, които го превръщат в един от символите на западната поп култура и на силен израз на индивидуалностUltra Violet символизира експериментирането и отричането на конформизма, като същевременно подтиква хората да си представят своя уникален отпечатък, който ще оставят на този свят.

В исторически план, Ultra Violet се свързва с някои практики за осъзнатост, предлагащи „убежище“ на тези, които го търсят в днешния свят на свръхстимулация на всички нива. Употребата на виолетова светлина в пространства за медитация например дава енергия на събраната там общност и вдъхновява връзката между нейните членове.

pantone-color-of-the-year-2018-ultra-violet-lee-eiseman-quote

3

 

 

Ultra Violet е наистина специален цвят, изпълнен с много значения. И все пак, най-важното не е нито дрехата, нито цветът ѝ. Те обаче могат да бъдат стимули, които да ни предизвикат да потърсим под повърхността, където се крие по-интересната част. Винаги.
До скоро,

yoanna

Публикувано в Без категория

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.