Първият рожден ден

Може би за много майки първият рожден ден на детето им е изключително вълнуваща дата, която очакват с нетърпение, което трудно може да бъде прикрито. Е, да, обаче аз не съм от тях. Просто така и не се въодушевих от самата дата и свързаните с нея очаквания и трепети. А и като цяло детските рождени дни с брой гости като за средно голяма сватба просто не мога да ги проумея. Разбира се, не е изключено проблемът да е при мен.

Фактът, че детето ми пораства и е изминала цяла година откакто сме заедно и партито, което се очакваше по този повод, за мен са две съвсем различни събития. Като цяло имам малко по-особено мнение за първите рождени дни на децата, ето защо:

 1. За тях 90% от нещата, които ще направим са без значение – в нашия случай на самия ден решихме да надуем на Ана много балони, с които да играе, защото преди много се е забавлявала с тях. Е, да обаче точно на рождения ден ѝ бяха абсолютно безразлични. Както и малката торта-мъфин, която ѝ направих в по-здравословен вариант, за да може да си я хапне. Както и свещичката, която трябваше да духне. Може би моята липса на ентусиазъм се е предала и на нея 😀
  снимка: Myphoto by Ioana Takova
 2. Нека си признаем – каквото и да правим по този повод, го правим за себе си, а не за децата си. Аз не съм изключение. По принцип смятах изобщо да не събираме хора вкъщи (пространството е малко, а Ана по-скоро се плаши, отколкото да се забавлява, когато има твърде много хора около нея). Докато не видях една торта в Instagram. Може би ви звучи нелепо, но до известна степен тя е причината изобщо да се състои така нареченият рожден ден (така де, трябваше ни помощ да я изядем все пак 😀 )
  IMG_8088
 3. Ако няма деца, това не е точно детски рожден ден (не е сложно да се досети човек), а ние нямаме много приятели с малки деца.
 4. Искам да избегна необятния свят на детските центрове, партитата с принцеси или пирати, аниматорите, dj (?!), танцьори, странните игри и рисунки по лицата на децата и всичко, което е „модерно“ към дадения момент. Поне докато е възможно.

В крайна сметка поканихме няколко приятели на гости през уикенда след рождения ден. Получи се едно съвсем лежерно и лишено от претенции събиране с най-вълшебната торта за финал и една малка госпожица, която издържа с unicorn диадемата си цели 30 секунди! Защото вече е голяма ❤

IMG_8087Copy of IMG_8034IMG_8029

*Снимките са дело на любимата ни Suzié

До скоро,

yoanna

2 коментара към “Първият рожден ден

 1. Чудесни! И аз не одобрявам шумни партита за малките дечица, но кой както го разбира и без да се напъва е най-добре. Тортата е един път :)! И пак – да е здрава и честита Ана!

  Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.