The Zodiac TAG

Дори не си спомням кога за последно писах в блога. И не толкова, че нямам време или идеи, просто все започвам, а така и не довършвам толкова много постове. И въпреки, че Instagram ежедневно ни убеждава, че #momlifeisthebestlife, всъщност понякога дните са толкова хаотични, че блогът някак естествено остава на заден план. Затова благодаря много на Мери – Mrs. Midnight Readerче ме включи в този таг и ми припомни, че е време да се размърдам и да не позволявам на есенната меланхолия да ме завладее. Без повече предисловия, време е да си поговорим малко за книги 🙂 Ето ги и въпросите:

ОВЕН
Поставяте ли си цели от типа: “Този месец ще прочета толкова книги”?

Количеството не ми е толкова важно, а и има месеци, в които дори не докосвам книга, както и периоди, в които чета по книга на седмица. За сметка на това обаче вече преизпълних предизвикателството си в Goodreads. Тази година си поставих за цел 25 книги, което е доста по-малко от това, което ми се иска, но пък е доста по-реалистично.

ТЕЛЕЦ
Кой жанр четете най-бавно? 

Не мисля, че има конкретен жанр, с който да не се спогаждам и да чета по-бавно. По-скоро може да става дума за конкретни автори или книги.

БЛИЗНАЦИ
Книга, която не знаете дали харесвате или мразите?

Едва ли има книга, за която бих могла да кажа, че мразя. Със сигурност не всяка, която прочета, ми се превръща в любима, но не старая да подбирам заглавията достатъчно добре, така че да не се разочаровам чак до степен да намразя книга. Има обаче такива, за които до последната страница, а понякога и след това, не мога да кажа със сигурност дали ми е харесала изцяло.

РАК
Избирате ли книгите по външния им вид и каква книга никога не бихте купили? 

Определено да! Много обичам красиви книги и ме е срам да си го призная ❤ Веднага се сещам за Love Style Life на Garance Dore, която обаче освен изключително красива е и много приятно четиво.

Що се отнася до втората част на въпроса – трудно бих купила книга с корица, която не ми допада освен ако не ми е препоръчана много горещо от човек, на чието мнение се доверявам.

IMG_1071

ЛЪВ 
Книга, която според Вас е прехвалена? 

Според моето скромно мнение огромна част от литературата за самопомощ е прехвалена. Със сигурност има и някакви изключения (на които аз не съм имала късмета да попадна), но всичко със заглавие от типа на „как да станем по-богати/красиви/известни/щастливи/слаби/руси“ определено не ми е по вкуса и не мисля, че си заслужава отделеното време.

ДЕВА
Книга с корица, която Ви харесва, но съдържанието не е по Ваш вкус

„Три ябълки паднаха от небето“ на Нарине Абгарян. Това е една от книгите, които купих най-вече заради корицата. Анотацията също ми звучеше обещаващо, но се оказа, че не е моето четиво и така и не я довърших.

ВЕЗНИ
Подреждате ли книгите си по специфичен начин и какъв? 

Опитвала съм се да ги подредя по цветове, но все нещо не ми харесва и сега са хаотично разположени навсякъде, където е възможно 🙂

СКОРПИОН
Има ли книга, която мразите за пред хората, но всъщност е сред любимите Ви?

Определено не. Не бих излъгала за мнението си за която и да е книга пред когото и да било. Всъщност, това важи не само за книгите – не виждам причина да съобразявам мнението си с това на останалите по която и да е тема 🙂

СТРЕЛЕЦ
Книга, на която сте давали повече от един шанс, но така и не Ви е допаднала?

„Ние, удавниците“ на Карстен Йенсен. Още не съм се отказала окончателно, но я започвах два или три пъти и… след около 30 страници ми ставаше твърде скучно. Може пък да ѝ дойде времето в някакъв момент, кой знае?

Ние, удавниците

КОЗИРОГ
Книга, която сте започнали с много големи очаквания? 

„Вино от глухарчета“ на Рей Бредбъри. И за щастие се оправдаха 🙂

Вино от глухарчета

ВОДОЛЕЙ
Книга, която сте готови да защитавате, ако някой Ви каже, че не харесва? 

Тук изобщо не се замислям за отговора – „Хари Потър“! Винаги съм готова да поспоря с някого, ако има да каже нещо срещу момчето, което накара толкова много възрастни поне за малко да повярват в магията. Наистина не разбирам как е възможно все още да има хора, които не са прочели поредицата – хайде малко по-сериозно, моля! 😀

РИБИ
Книга, която обичате толкова много, че не искате да говорите за нея, защото е само Ваша?

Няма такава, дори напротив! Когато някоя книга ми хареса наистина много, непрестанно я препоръчвам на всички около себе си. Напоследък това са книгите на Фредрик Бакман (за една от тях писах и в блога) – този човек борави като истински магьосник с думите и нямам търпение следващото му заглавие да излезе на български.

♥♥♥

Аз от своя страна тагвам Сузана от Suzie, Мария от BeGlamorous и Хриси от PetiteMod (въпреки че и те не са книжни блогърки, сигурна съм, че на всички ни ще е интересно да споделят отговорите си).

До скоро,

yoanna

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.