За да те има

Петък е, идват любимите на всички почивни дни и сигурно това е подходящ момент да си говорим по неангажиращи теми като дрехи, грим, парти локации или интересни уикенд маршрути. На мен обаче ми се говори за друго и затова споделям с вас.

На 8 февруари стартира съвместната кампания на OLX и Фондация „Искам бебе“ – „За да те има“. Признавам, че първото, с което ме спечели беше наистина трогателният рекламен клип (задължително го изгледайте, в линка по-горе е). Но зад него стоят факти, които не бива да бъдат неглижирани. В никакъв случай.

hand-palm-baby
снимка: Pexels

Целта на кампанията е да насърчи колкото се може повече хора да помогнат на двойки с репродуктивни проблеми чрез дарение. Важно е да знаете, че 100% от събраната сума ще бъде предоставена на фондация „Искам бебе“ и разпределена за ин витро процедури. Събраните средства ще бъдат обявени на 8 март, международния ден на жената.

bebe

Репродуктивното здраве не е единствено медицински проблем, смятат от фондацията. Раждаемостта е социален, политически, икономически, културен и национален въпрос. Въпрос, за който много малко хора се тревожат, докато не ги засегне лично. Защото знаем, че тогава е и най-болезнено. Слава богу, аз нямам подобен опит и се надявам никога да не разбера колко тежко е. Но смятам, че това е тема, за която трябва да се говори. Защото само тогава ще дойдат и адекватните действия.

Знаете ли, че по официални данни (т.е. – в действителност може би са повече) двойките, които имат репродуктивни проблеми в България са над 145 000, а разрешаването на проблема отнема средно около 5 години? 145 хиляди семейства, които мечтаят за бебе. 145 хиляди семейства, които обаче трябва да изстрадат появата му в продължение на много повече от 9 месеца. И това не е просто статистика. Това са 145 хиляди съдби. Съдби, които могат да се променят; които трябва да се променят. Аз подкрепих кампанията, защото вярвам не просто, че е редно, но и че е много, много важно да го направя. Вярвам, че всяка малка стъпка в правилната посока е смилсена. Затова и всеки малък принос може да е много ценен за тази толкова голяма кауза.

И искрено се надявам повече хора да мислят така!

olx_bebe

yoanna

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.