5 неща

Повече от година имам блог и  почти всичко, написано тук,  е свързано с мен самата, представя ме по един или друг начин пред вас . Днес обаче реших направо, без намеци и завоалирани фрази, да ви споделя 5 произволни неща за мен, които разкриват още някои мои особености или дори странности 🙂

 1. Мечтаех да стана лекар. Това е един от малкото кристално ясни детски спомени, които имам – а съм била още в детската градина. Но бях много сериозна в намеренията си и дори имах лекарска чанта, на която мама беше написала „к.м.н. (кандидат на медицинските науки :D) д-р Младенова“. После нещата се промениха и мечтаните професии варираха от археолог през журналист до адвокат. Разнообразие да искаш… 🙂

2. Обожавам Италия. Въпреки че никога не съм я посещавала. Иначе сигурно блогът щеше да е препълнен с впечатления от там. Но все пак – обичам всичко, свързано с тази страна – култура, храна, хора, архитектура – все неща, за които само чета, но мечтая скоро да видя и почувствам наистина.

3. Много държа на двойното „н“ в името си. Преди, като видех изписано нещо различно от Йоанна (а имаше моменти, в които двете „н“ не са били единственият проблем, ноо предпочитам да не си ги спомням), ми ставаше ужасно неприятно. С времето се свикнах и вече просто се представям като „Йоанна с две „н“ 🙂 Въпреки леките затруднения, много харесвам името си- точно по този начин ми изглежда съвсем завършено и дори някак аристократично (все пак съм съименичка на царица Йоанна – съпругата на цар Борис III).

4. Не обичам кучета. Знам, че с това изречение губя симпатиите на много хора, но си обещах да съм откровена. Конкретно обяснение за това признание нямам – може би известна доза страх, може би друго.. но просто това не е любимата ми компания.

5. Рядко се гримирам. Имам предвид сериозен грим с всички възможни компоненти – май се е случвало само на абитуриентския и абсолвентския ми бал. За мен тази „операция“ отнема между 5 и 15 минути и включва BB Cream със SPF, матираща пудра, спирала и балсам за устни (+ руж и леко червило вечер / + очна линия за супер специални моменти).

39

Ще се радвам и вие да разкриете малка част от себе си – в коментар под поста или във ваша собствена публикация, ако имате блог. Кои са първите 5 неща, които ви идват на ум? Ще е интересно да се опознаем още малко, макар и виртуално 🙂

2 коментара към “5 неща

 1. Сега моите 5 за опознаване:
  1. Мечтаех да стана журналист и често си правех интервюта пред огледалото. Една вечер баща ми каза да си избера нещо друго, защото ще стана като Маргарита Михнева и ще ме залеят с киселина, заради голямата ми уста. Рязко реших, че ще стана учителка като мама…в тоя миг и двамата вдигнаха ръце и казаха да си чупя главата както сметна за по-безболезнено. Настоящето го знаеш, PR – уникално съвместява и двете 🙂
  2. Не харесвам името си, още по не ми допада фактът, че имам имен ден и рожден ден на една и съща дата. Името звучи аграрно, а това, че вечно съм с един подарък за два празника ме прецаква по рождение. Като цяло, не харесвам рождения си ден, винаги плача за нещо или някой.
  3. Обичам планината, огньове, китари, естествени хора с туристически обувки, пътуване с влак и случайните запознанства с дотогава напълно непознати хора. Обичам циганското лято, тъмно синия цвят, Вапцаров, романа „Тютюн“ и хората с чувство за хумор.
  4. Мразя простотията, нищо, че съм от Враца! Побъркват ме меркантилните хора и темата „Пари“.
  5. Имам поне 20 лица и не играя, просто настроението ми е определящо. Понякога си се харесвам много, а друг път, не се издържам в кожата си, но когато се наспя хубаво нещата влизат в релси.
  Стават повече от 5, но не мога да изпусна и факта, че много те обичам 😉

  Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.