Моите 10: октомври 2022

Октомври не беше съвсем „безоблачен“ за мен, но официално го броим за слънчев и есенно-приказен. В крайна сметка завърши по-най-добрия възможен начин – с пътуване (а още по-хубаво е, че следващото предстои съвсем скоро).


♥️ „Бяло върху бяло“ от Еуженио де Андраде (Издателство за поезия Да) – напоследък с четенето хич на ми върви с четенето, не знам точно какво се случва, но нямам сили да се боря и просто продължавам да търся какво ще ме извади от тази читателска летаргия. С тази малка книжка направих сериозна крачка в правилната посока.

♥️ Прахосмукачка робот LEGEE-D7 робот-прахосмукачка с моп – знам, че не откривам топлата вода, но дълго време си мислех, че у дома това с прахосмукачката робот просто няма да се получи. Не е истина колко заблудена съм била – след вече няколко месеца почти ежедневна работа не бих могла да съм по-щастлива, че го имам (а вкъщи едва ли някога е било по-чисто 😄). Ползвам най-вече стандартната функция, която е прахосмукачка + моп (супер доволна съм и от двете, мие много добре и плочките, и паркета, без да оставя твърде мокри следи). Чудя се за някакъв недостатък, който да спомена, за да не звучи това като някаква тотално пристрастна реклама, обаче истината е, че наистина съм много пристрастна – Леги Димитър, както сме си го кръстили, е част от семейството и не се разделям с него за нищо на света вече.

*отбелязвам, че си партнирах с Robopolis в инстаграм, но споменаването тук е изцяло по мое желание – просто защото съм повече от доволна от продукта

♥️ „Дебелянов и ангелите“ е едно от най-добрите заглавия, които съм гледала тази година. Постановката е дело на великолепния тандем Диана Добрева и Александър Секулов и се играе в Драматичен театър – Пловдив. Чакам ги отдавна да дойдат в София и категорично си заслужава. Всъщност, ако питате мен, заслужава си да се отиде и до Пловдив специално заради това представление – за мен олицетворява всичко, което искам, очаквам и ме вълнува в театъра.

♥️ Шал Потомка – случайно попаднах на бранда в инстаграм и много ми допаднаха оригиналните им принтове. Мисля, че определено си струва да им хвърлите един поглед.

♥️ Занимателни книжки Крокотак – едни от най-добрите за целта според мен, интересни и разнообразни са, Ана много ги харесва, което в крайна сметка е най-важното, защото иначе „работата“ доста се усложнява.
В сайта на издателството има и много безплатни материали за принтиране и идеи за занимания спрямо сезони/празници и т.н.

♥️ Карти „Азбука на гората“ от Поточе – подходящи са разнообразни игри и занимания и са с изключително красиви илюстрации. На гърба на всяка има информация за растението или животното отпред, което ги прави подходящи и за по-големи деца.

♥️ Mango Outlet – има страхотни находки на много добри цени, но имайте предвид, че връщането е доста скъпо. В този ред на мисли -за себе си по-скоро не бих рискувала, но за Ана взех страхотни пуловери за по около 20 лв. Доставката е безплатна за поръчки над 100 лв, като моята поръчка дойде за около седмица.

♥️ Nold by you – платформата бързо набра популярност и има защо. Много е удобна за ползване както от продавачи, така и от купувачи. Аз успях да се разделя доста бързо с голяма част от нещата, които качих, а и всички, с които комуникирах, бяха много коректни. Ако пък ви е интересно какво е останало при мен – можете да погледнете профила ми тук.

♥️ Marashlian pastry – ул. Христо Белчев 23 – най-вкусното нещо, което съм яла в последно време (а аз не съм голям фен на сладкото, така че може да умножите х2 този комплимент).

♥️ Изложба „Жените художници. Нови хоризонти между двете световни войни“ в Софийска градска художествена галерия до 27 ноември


*Всички линкове са поставени за ваше улеснение, публикацията не е в партньорство с никой от изброените брандове.

Надявам се, че сте открили нещо интересно тук!

До скоро,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.