Нещата, които „трябва“ да направиш докато си бременна

* Внимание! Текстът не се препоръчва за МАМИ и дами, които поради бременност, раждане или друго са изгубили чувството си за хумор 🙂

Това не са съвети. Това са нещата, които почти всеки би ти казал, че е просто заължително да направиш, щом разбереш, че очакваш дете. Защото така “трябва”.

Запиши се на курс за бременни. Даже на няколко. Не си губи времето в срещи с приятели, екскурзии и други на пръв поглед приятни занимания. Няма нужда да питаш лекаря си по темите, които те вълнуват. По-добре си плати на някой авторитет да ти покаже как се сменят паммерси на пластмасова кукла. Ще ти е изключително полезно.

Направи си фотосесия. Но не каква да е! Избери нещо с феерия от цветя във вана пълна с мляко, рокли като за абитуриентки на фона на някоя китна поляна, житни класове, лавандулови полета – с две думи – обичайната среда за една бременна жена. Ясно е, че тази непринудена обстановка може да предразположи всеки да се почувства точно на мястото си.

photo credit: Mackie Jean Photography
photo credit: Mackie Jean Photography

Споделяй в социалните мрежи всяка подробност от развитието да бебето – сантиметри, грамове и пр. Не забравяй снимките от ехографските прегледи, те са от особено обществено значение.

Говори в множествено число (важи и за след раждането) – първо ходиТЕ на прегледи, а след това започвате да спиТЕ, ядеТЕ… по-добре да не продължаваме с изброяването 🙂

Чети поезия и да пускай опера на корема си/бебето. Дори и да не ти се е случвало никога да се впускаш в подобни извисени занимания,много е важно така да предначертаеш пътя на твоето бебе гений. Не оставяй нищо на случайността.

Направи си план за раждането. Нищо, че не си медицинско лице, нямаш необходимата компетентност или че не подозираш дори за половината от нещата, които биха могли да се объркат в хода на раждането – голяма работа! От къде на къде някакви лекари, учили десетина години, ще ти се месят в плана?! Ти знаеш всичко!

Бъди крайно суеверна. Не рискувай с някое действие или бездейтвие (простете ми непознаването на материята) да попречиш на детето си да проговори навреме (каквото и да означава това), да промениш пола му! и други напълно реалистични събития.

87CBE9A9-F82D-48D7-96C4-37584B74661C

Чакай с притаен дъх заветния момент, за който всички те предупреждават, че  ще стане МНОГО ТЕЖКО, няма да можеш да се движиш, ще си огромна, ще носиш 3 размера по-големи обувки, ще трябва да си стоиш само вкъщи. Звучи шокиращо, но може и да не стане точно така.

Стани член на група с бъдещи МАМИ във форум/фейсбук/други платформи. Споделяй най-личните детайли от живота си с тези непознати, вярвай им безрезервно, но не забравяй и да критикуваш всяко тяхно мнение, различаващо се от твоето собствено.

Бъди уверена, че знаеш всичко. Бъди крайна по всички теми, свързани с бременността и майчинството и не приемайте чуждо мнение, различаващо се от твоето собствено. Още преди да родиш трябва да си сигурна, че няма да ваксинират детето, да го къпеш твърде често (че то нали не се цапа?!), че по никакъв повод няма да му дадеш да вкуси адаптирано мляко (някаква акушерка казала, че е гладно?! абе какво разбират те?!). Продължи тази линия и за в бъдеще – захрани детето с био пащърнак, кърми го поне до първи клас (а може и след това – тези междучасия за какво са?!), изолирай го от всички познати бактерии и непременно тичай след него на детската площадка, въоръжена с пакет мокри кърпички. Не са ли именно това критериите да бъдеш добра майка?

Купи количка за (поне) две хиляди лева, важното е да изглежда луксозно, не се задълбочавай дали на бебето ще му е удобно в нея или ще му отеснее след 2 месеца; добави люлка за още хиляда лева (не, това не включва хранене, разхождане или къпане на бебето, а САМО люлеене, но нищо, важното е, че е модерна и може да я управляваш от телефона си – нали не искаш да се приближавате твърде много или твърде често до бебето?); не пропускай да се сдобиеш и с максимално количество дрехи (с качулки и неограничен брой копчета – максимално удобни за новородени), както и със също толкова играчки – през първите няколко месеца може и да не се сетиш за тях, но след това все в нещо трябва да се спъваш, така че подсигури се докато е време!

Сигурно пропускам още много „важни“ и „задължителни“ препоръки за бременни, така че ще ми е приятно (да се чете забавно), ако ми ги споделите в коментарите 🙂

До скоро,

yoanna

2 коментара към “Нещата, които „трябва“ да направиш докато си бременна

  1. хахахахххахаха, ох! Благодаря ти!!!!! ❤
    Ти си слънчев лъч в мрачното ми ежедневие!

    Любимото ми "задължение" е говоренето в множожествено число, особено, когато "акаме" и "пишкаме" или "имаме нужда от смяна на памперса". Обичам да обсъждам физиологичните си нужди с обществото хахахахахаха

    Харесвам

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.