Най-хубавото място на света е…

Замисляли сте се някога кое е най-хубавото място на света?

Въпросът звучи елементарно, но отговорът може да се окаже не чак толкова лесен. Опитйте – задайте си го и ще разберете какво иам предвид. Не знам какви са стандартните първи асоциации, но аз започнах да си представям тесни и никому непознати италиански улички, които неусетно те отвеждат до морския бряг. Но и тук (както и във всички други мечти или фантазии) не съм сама 🙂 Всъщност, точно тези споделени моменти (и реални, и въображаеми) неусетно са се превърнали не от ежедневие в смисъл…

И ако отговоря на въпроса от началото на текста не толкова първосигнално (и може би малко по-сериозно), то за мен категорично най-хубавото място на света е там, където си обичан. Защото идва момент, в който осъзнаваш, че на това място всъщност имаш всичко, от което се нуждаеш. Просто трябва да осъзнаеш, че е така.

soul

До голяма степен тези размисли бяха предизвикани от една на пръв поглед непретенциозна книга – „Най-хубавото място на света е точно тук“, с която се „срещнах“ благодарение на AMG Publishing. Прочетох я за има-няма два дни и (може би защото не изживявам нищо сходно с премеждията на героинята) не мога да кажа, че бях силно впечатлена. Поне докато не осъзнах, че именно прочитането ѝ ме е накарало доста сериозно да се позамисля. И да осъзная кое е най-хубавото място в моя свят. А това не е никак малко, нали? 🙂

book

„Най-хубавото място на света е точно тук“ не е литературен шедьовър (или поне със сигурност не е моят такъв). Но все пак бих ви препоръчала да прочетете книгата по няколко причини:

  • чете се леко и със сигурност няма да ви отнеме много време;
  • ще ви даде ценни уроци, които дори да ви се струват преекспонирани или кухи фрази, всъщност са самата истина;
  • има голяма вероятност да я затворите с мисълта, че най-хубавото място на света винаги е точно тук и сега, в този момент.

 

А вие какво прочетохте последно и бихте препоръчали на друг?

yoanna

2 коментара към “Най-хубавото място на света е…

  1. Здравей, Йоанна! Благодаря за мнението ти, тъкмо получих тази книга като подарък и ще е следващата, която ще чета. 🙂 Аз препоръчвам, книгата „Човек на име Уве“, лично на мен много ми допадна, определям я също за много лека, забавна и определено ме накара да се замисля, интересното е, че познавам много хора от обкръжението ми, в които открих Уве. Това е книгата, която за сега слагам в топ за любими. :))

    Харесвам

    1. Привет, Цветомила! „Човек на име Уве“ вече е и сред моите любимци. Препоръчвам ти и другите книги на Бакман, особено „Баба праща поздрави и се извинява“ – много вълнуваща и замисляща книга, въпреки лекия на пръв поглед стил.

      Харесвам

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.