YoannaBlog представя

Без излишни предисловия, но все пак с по-тържествена нотка от обикновено, обявявам началото на нова рубрика в блога. Идеята се роди съвсем спонтанно след като видях, че имам три чернови, които доста си приличат по едно – разказват истории. Реших тях и всички следващи да събирам в категорията Представяне. Тук ще се запознаваме заедно с хора, за които си заслужава да се пише и чете; хора, които са вдъхновени и вдъхновяват по най-различни начини; хора, които правят това, което са решили, така, както искат; хора, които непрестанно се учат, но и могат да ни научат на много; хора, които грабят от живота с пълни шепи и хора, които имат толкова много за раздаване.

Започвам това начинание без големи заявки (например колко често и как ще се осъществяват тези срещи). Но не защото нямам ясна концепция как искам да бъдат реализирани, а защото си мисля, че понякога от само себе си те се случват по-добре и от най-стриктните ни планове. И затова (напук дори на себе си) ще си/им дам тази свобода.

woman-hand-smartphone-desk

Имах и известни колебания за реализирането на този „проект“ – нали това е личен блог, не се ли изменя замисълът, когато не пиша за себе си, а за другите… Но същевременно осъзнах, че и това, както и всичко останало тук правя до голяма степен, за да изразя себе си – срещите и новите запознанства (макар и виртуални) няма да бъдат изключение, защото много често именно другите ни помагат да преоткриваме себе си. Може би това е и подсъзнателен начин да се върна към онази част от журналистиката, която винаги ме е привличала и е събуждала интереса ми, но така и не се занимавах с нея. Не на последно място много ми се иска тези представяния да разнообразят не само блога, но и вашето ежедневие.

Това ще бъдат истории, хора, места и проекти, които са ме впечатлили, усмихнали; които не са ме оставили безразлична. И съм оценила като твърде егоистично да ги запазя за себе си.

Първата от тях предстои съвсем скоро – искрена и позитивна, точно като хората, които ще ви представя. Не я изпускайте 🙂

 

yoanna

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.