Най-чистата обич

Много пъти ми се е случвало да се развълнувам, когато чета хубава книга, гледам разтърсващ филм или стойностна театрална постановка. Никога обаче не съм вярвала, че е възможно очите ми да се напълнят със сълзи и не само лицето, но и сърцето ми да се усмихва, докато гледам реклама по телевизията. Но знаем – животът е пълен с изненади и преди дни това ми се случи. А вярвам, че реакцията на много от вас след като изгледате това кратко видео, ще е същата.

Няма да преразказвам сюжета, защото наистина много ми се иска да го видите така, както и аз – без предварителна подготовка:

queensколедаplay

Посланието е съвсем простичко: „Направи нещо за другите“. А примерът – меко казано завладяващ. И да, вярно е – не трябва да се сещаме да го правим само по Коледа. Но пък празниците са повод да се замислим какво даваме на тези, които обичаме, дали не пропускаме малките, но най-смислени мигове с тях..

Изумително е как нещо толкова незначително на пръв поглед като една реклама може да те впечатли толкова силно. Тук е мястото най-искрено да поздравя екипа на Queen’s за великолепната идея – определено изпъква на фона на всички странни „творения“, които обикновено виждаме по телевизията. Изпъква и на фона на сивотата в ежедневието, която понякога ни обгръща и ни пречи да виждаме светлината, да виждаме доброто. Защото то не е изчезнало. Колкото и често да се (само)убеждаваме в обратното. Просто трябва да му дадем шанс.

Наред с всички планове, които си правим в навечерието на всяка нова година, би било чудесно, ако направим нещо съвсем лесно – да бъдем по-добри, да направим крачка към другия, да прощаваме, да обичаме.. Не утре, а още сега.

В крайна сметка, не е ли тъкмо в това смисълът на всичко .. да успееш да загърбиш себе си, за да зарадваш другиго, да почерпиш вдъхновение от лекотата и непреднамереността, на които само едно дете е способно. Всъщност други описания не са необходими. Нужна е само още една дума. Обич. В нейната най-чиста форма ❤

 

Ще ми е наистина интересно и вие да споделите мнение за рекламата или пък за друго, което за вас символизира коледната магия.

yoanna

Follow my blog with Bloglovin

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.