В търсене на отговор: Какво иска театралният зрител?

11204487_10203815428425898_2984366670667596772_n

Общуването, живият контакт с публиката са в сърцевината на театралното изкуство. Рядко обаче мнението на публиката е определящо извън салона, още по-рядко обикновеният зрител има шанса да каже какво не харесва в театъра или пък кое в никакъв случай не трябва да се променя; да сподели защо въобще ходи на театър и как подбира постановките, които да гледа.

“Театър 2016. Какво иска зрителят?” е темата на първата дискусия между актьори, преподаватели и публика за нуждите на аудиторията по отношение на сцената у нас. Събитието ще се проведе на 17 октомври от 19:00 часа във VIVACOM Art Hall. Организатори на срещата са сайтът LoveTheater.bg и Фондация „Арт проджектс“, а мероприятието е част от програмата на третата Нощ на театрите.

Иначе казано – днес думата има И зрителят. А аз ще се опитам да защитя интересите му в респектиращата компания на  проф. Георги Каприев, актьорите Юлиан Вергов и Владимир Карамазов, режисьорът и преподавател в НАТФИЗ Антон Угринов.

Ако си мислите, че един човек не може да е олицетворение на театралния зрител или че въобще такова събирателно понятие не може да има.. значи сме на едно мнение 🙂 И ще се радвам да се видим довечера, за да е малко по-представителна извадкaта от зрители и театрални любители във VIVACOM Art Hall.

 

Дискусия „Театър 2016. Какво иска зрителят?“
17 ноември 2015, вторник, 19:00 часа
VIVACOM Art Hall, ул. “Ген. Йосиф В. Гурко” 4
Вход: свободен

 

yoanna

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.